Bordet er dækket. Anden er gylden, og grisen er sprød. Men hvilken vin skænker du i glasset til julemiddagen? Vinvalget til julemiddagen skal matche det du serverer. Jo kraftigere retter, jo kraftigere vine.

Vi kan ikke længere garantere at dine vine når frem til jul. Du kan selvfølgelig bestille alligevel og vi sender så hurtigt som muligt.

 

Gode vine til Anden

And

Andestegen, specielt fedtet og skindet smager kraftigt og bør matches med en kraftig vin. Andekød stiller krav til garvesyre for at matche kødets proteiner, den vilde smag lægger op til aromatisk intense vine og fedtet giver behov for syre til at rense munden.

En Châteauneauf-du-Pape (269 kr/flaske) er en konge vin til andestegen, mens lidt billigere alternativer fra Rhonedalen er Gigondas (199 kr/flaske),  Côtes du Rhône(119 kr/flaske). Endelig er der et godt alternativ fra Bordeaux, nemlig Pécharmant 2013 (Normalt kr/stk 129 på TILBUD lige nu til 99 kr/stk)

Er man til italienske vine er en Amarone della Valpolicella Cl. “Lilla” (269 kr/flaske) eller en Ripasso (normalt 139 kr/flaske TILBUD lige nu 119 kr/flaske) meget gode og populære valg.

Meget gode bud findes også fra oversøiske vine f.eks, kraftig Zinfandel(179 kr/flaske) eller  dejlig chilensk Petirrojo Cabernet Sauvignon (På tilbud til 69 kr/stk, normalpris 119 kr/stk).

Andre muligheder til and

Gode vine til Flæskestegen

Flæskesteg

Tro det eller lad være: det er oplagt at servere hvidvin til flæskestegen. Det lyse kød i flæskestegen, som dominerer hvis du laver den på svinekam passer bedst til en let, tør og saftig vin.

En Riesling som f.eks. Tyske Weber Riesling -S- trocken Monzinger Halenberg (141 kr/stk), eller Riesling Tradition (99 kr/stk) fra Alsace er oplagt.

Skal det være rødvin, så gå efter nogle lettere friske, saftige vine f.eks på Pinot Noir druen. Et godt bud kunne være denne Bourgogne Fougeray de Beauclair Bourgogne Rouge Pinot Noir 2014 (146 kr/flaske).

Andre muligheder til Flæskestegen

Vin til Risalamande

Risalamanden

Risalamande og specielt kirsebærsovsen kræver maksimal sødme af vinen. Til desserten giver det derfor mening at servere portvin.

Magalhães har en række portvine som er gode valg. F.eks. Magalhães LBV 2005 (179 kr/flaske) er et godt valg. En utrolig flot LBV, næsten som en vintage port. Duften er intens af svesker og rosiner og smagen er tilsvarende præget af svesker og rosiner. Et virkeligt behageligt bekendskab.

Andre valg til Risalamande